Fotbalul, sportul rege si jocurile cu fotbal

In majoritatea tarilor europene, fotbalul este sportul rege. Este un sport dedicat in special barbatilor, dar este practicat si de fete intr-o masura mai mica. Datorita publicitatii mari de care are parte pe cele mai multe posturi de televiziune si radio, dar si in ziare, fotbalul are o multime de fani in toata lumea. Jucatorii de fotbal sunt foarte bine platiti si de aceea copiii viseaza inca de la varste mici sa urmeze o cariera in acest sport, chiar daca nu toti dispun de talentul necesar. Desi multi cred ca este un sport superficial, fotbalul nu implica sa ai doar calitatea de a alerga dupa minge. Presupune intradevar sa ai o conditie fizica excelenta, dar este si un joc cerebral. Fiind un sport de echipa, ai nevoie de o strategie de joc, de o asezare in teren foarte buna, pentru a acoperi bine terenul, deoarece nu este indicat sa lasi spatii libere adversarilor. Este un joc in care trebuie sa te folosesti foarte mult de intuitie pentru a profita din plin de greselile rivalilor. Deasemenea concentrarea este foarte importanta pe tot parcursul jocului de fotbal, deoarece orice greseala poate duce la pierderea avantajului de joc, sau chiar la pierderea meciului in final.
Pentru toti fanii fotbalului, mai exista o alternativa de a se bucura de acest joc prin intermediul jocurilor de fotbal pentru calculator, care se pot juca si online. Cu totii am auzit, sau am jucat celebrul joc FIFA, care este cel mai cunoscut din acest domeniu. Primul joc FIFA, a aparut in anul 1994 si s-a bucurat de o atentie foarte mare din partea fanilor. De atunci, a continuat sa apara pana in prezent, oferind de-a lungul anilor o imbunatatire a graficii video si nu in ultimul rand a gradului de realism al mecanicii de joc.
Exista si jocuri fotbal simple, pe care le puteti gasi pe oricare site cu jocuri online. Spre exemplu, exista jocuri precum Campionatul european de penalty, in care iti poti alege o echipa din cele participante si cu care trebuie sa castigi acest turneu european. Vei primi puncte pentru golurile pe care le vei marca, dar si pentru fiecare lovitura de la 11 metri aparata. Toate echipele sunt bune, iar daca la finalul campionatului, numarul de puncte acumulate este mai mare decat al celorlalte echipe, vei fi declarat invingator.
Exista jocuri in care trebuie sa executi lovituri libere, jocuri de fotbal pe plaja si multe altele, al caror scop principal este relaxarea si distractia.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress